Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

01 juli 2015

Dags att ställa krav för att få Svenskt medborgarskap

Politiker och andra tycker att det är konstigt att invandrare inte kan få jobb och att de inte blir "integrerade" med "oss" Svenskar utan att många istället bor i samma områden som andra invandrare (Rinkeby Tensta, Rosengård, för att nämna några exempel). Särskilt konstigt verkar det vara att invandrare till de flesta andra länder blir integrerade i ganska hög utsträckning.

Egentligen så är det inte så konstigt. Vi ställer ju inte några krav på invandrarna, som de måste uppfylla innan de får Svenskt medborgarskap, vilket EU konstaterar här.

De flesta andra länder ställer krav på såväl språkkunskaper som på inkomst och samhällskunskaper (värderingar) innan man kan bli medborgare men inga sådana krav ställs längre i Sverige. För många år sedan så hade vi sådana krav i Sverige och då hade vi inte den enorma problematik som vi har idag.

Eftersom vi inte ställer rimliga krav för att få medborgarskap, så är det ju med ens rätt självklart att invandrarna inte bryr sig om att lära sig Svenska (man klarar ju sig bra i sitt område med sitt egna språk, som ju bl.a talas i den lokala mataffären). Det är ju heller inget att förvånas över när en imam vill att Sverige ska ändra lagen, så att imamer får besluta om ett gift par ska få skilja sig eller inte. Vi har ju inte ställt krav på anpassning till hur vi Svenskar ser på saker och ting.

Så slutsatsen får ju bli att det är våra politiker som orsakar de problem vi ser idag, pga att de inte ställer några krav på invandrarna. Det är ju kravlösheten som orsakar problemen.

Kravaller i invandrartäta områden utförs ofta av personer med bristande språkkunskaper och i ren frustration, så reagerar de för att försöka få något att hända. Det förstår inte politikerna (vilket inte är så konstigt) - men inte heller journalister verkar förstå det.

Många kriminella talar bristande Svenska (även om det är tabu att nämna det, trots att statistiken tydligt visar på att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade bland de kriminella). Det är synd att man inte diskuterar frågan, istället för att tabu-belägga den. För orsaken är ju naturlig. Talar man dålig Svenska, så är det väldigt svårt att få jobb och då kan kriminalitet locka, för att man ska kunna ge de sina det man önskar och hade velat ge dem om man hade kunnat få ett arbete och därmed tjänat pengar på ett lagligt sätt.

Jag vill slutligen betona att flyktingar inte är inräknade i gruppen invandrare ovan. Flyktingar måste få en möjlighet att få skydd från det de flyr från och de behöver ju heller inte få något medborgarskap, eftersom de ju helst ska återvända till sitt land när situationen där så medger. Vill de få Svenskt medborgarskap, så ska de givetvis också uppfylla rimliga krav först.

Etiketter: , , , , , , ,

0 Kommentarer:

<< Hem