Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

23 april 2005

Tonårsflickor luras på nätet

Idag har medierna berättat att tonårsflickor lägger ut sexbilder på sig själva på Internet. Därigenom får pedofiler tag på bilderna och etablerar också kontakt med flickorna.

Främst så har rapporteringen handlat om en 30-årig man som lyckats få 100 flickor att skicka bilder och filmer, med tydlig sexuell innebörd, till honom och han har också träffat och haft sex med några av dem. Mannen har nyttjat Lunarstorm, för att få kontakt med flickorna, där han har uppgett sig vara en 25 årig kvinna.

Att Internet är som samhället i övrigt, är en gammal sanning. Det som händer i samhället händer på Internet. Problemet med Lunarstorm och de andra, är att de är intresserade av lättförtjänta pengar och hellre tjänar lite mer pengar än lägger lite på att kontrollera de som använder deras webbplats.

I verkliga livet, så ställer vuxna upp och sörjer för barnen, på fritidsgårdar och på andra ställen, vilket minskar risken för att något ska hända.

På Internet så startar Lunarstorm en "fritidsgård" men ser bara till sin ekonomiska vinst, istället för att nyttja de erfaranheter som finns i samhället och ordna med en seriös säkerhet innan de startar sin "fritidsgård".

Det skulle vara så enkelt att etablera samarbete med exempelvis en bank, så att den som vill bli medlem, som ett led i "registreringen", måste gå till exempelvis en bank som kontrollerar åldern och sedan aktiverar deras användare i systemet. Det hade inte behövt kosta så mycket men Lunarstorms vinst skulle ju förstås bli lägre och därför är det ju inte speciellt intressant för dem.

Hur många pedofiler det finns gjorde man en undersökning om för något år sedan. Jag minns inte hur många procent av befolkningen som ansågs vara pedofiler men om vi antar lägsta möjliga procent (1 procent) så får vi fram 90 000 st (vi är 9 miljoner invånare). Om en procent av dessa nyttjar Lunarstorm (900 st) och dessa är av 30-åringens "kaliber" så drabbas 90 000 flickor av dessa. Med Lunarstorms 1.2 miljoner medlemmar, så motsvarar det 8 procent.

Det är en hög siffra, jämfört med samhället i stort och beror ju givetvis på att de som driver Lunarstorm inte vill nyttja den erfarenhet som finns i från det "verkliga" livet.

0 Kommentarer:

<< Hem