Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

29 september 2005

Terrorister (?) gripna i GB

Polisen i Staffordshire har gripit fem djurrättsaktivister, som bl.a grävt upp ett lik på en kyrkogård - i utpressningssyfte. Det är bra. Har alltid tyckt illa om personer som inte respekterar demokratin i samhället kring dem utan, genom att använda odemokratiska metoder, försöker tvinga andra att göra som de själva vill.

Om de hade agerat demokratiskt, tex genom att bilda ett politiskt parti för de som vill värna djuren och respekterat valresultatet, så hade det ju varit helt okey men det är egentligen inte djur de värnar om, för då skulle de ju exempelvis inte släppa ut minkar och andra djur i naturen, som förstör för andra djur. Så det är ju mera en "kul grej" att förstöra, ungefär som fotbollshuliganerna inte är så intresserade av fotboll utan av att slåss.

Ska bli intressant att se vad de döms för. Samhällsomstörtande verksamhet? Olaga hot? Utpressning? Terrorism? Frågan är ju vad som är definitionen på just terrorism men terroristers mål är ju att med odemokratiska metoder tvinga andra att göra som de själva vill, så med tanke på vad GB tycker om terrorister, så kan man ju hoppas på livstids straff. Det skulle ju tveklöst skrämma andra odemokratiska element till att inte utmana demokratin.

Enligt Wikipedia, så är definitionen på terrorism "Terrorism (fr. terreur; av latinets terror "skräck", "ångest", av terreo "skrämma") kallar man normalt aktioner som använder olika former av illegitimt systematiskt våld för att nå ett politiskt syfte". Med tanke på att terreo betyder skrämma, så antar jag att själva det aktiva våldet inte är en nödvändlig komponent.

Etiketter:

1 Kommentarer:

At 30 september, 2005 00:21, Anonymous Anonym skrev...

Nej, djurrättsaktivisterna har jag inte heller mycket till övers för, och när de släpper ut farmade minkar och rävar ex. så är de inte bara odemokratiska och terrorister, de gör sig dessutom skyldiga till djurplågeri av stora mått. Av de hundratals minkar de släpper ut klarar sig bara några få. Många av dem går plågsamma dödar till mötes, skadas av bilar, dödas av bilar, eller svälter sakta ihjäl.

Den här åsiktenatt vissa individer måste mista sina liv på plågsamma sätt för att frälsa andra (som är ganska typiska idéer för fanatiker), är en mycket obehaglig idé, för att uttrycka det milt.
Bättre då, ur alla synpunkter, att försöka stoppa farmning av vilda djur på demokratisk väg så att farmerna läggs ner eller avvecklas på ett mer djurvänligt sätt.

 

<< Hem