Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

26 juli 2006

Israel attackerar FN

Trots att Israel var väl medvetna om FN-posteringen och dessutom lovat att inte attackera den, så började de att attackera den besinningslöst.

Man kan ju undra om det beror på att Israel vill statuera exempel, därför att de känner sig trygga med USAs stöd - eller om det är så att Israel har noll koll?

Det intressanta är att bådadera verkar lika troliga. Israel har ju som policy att anklaga alla som kritiserar dem för att vara emot dem. Ett sätt att få folk att tycka synd om dem. Så när Israel attackerar sina grannländer så är det, det "kraftfulla" och "modiga" Israel. När grannarna ger igen, så är det "synd" om Israel. Det verkar faktiskt som om Israel inte inser att "den som ger sig in i leken får leken tåla".

Det är således inte "synd" om Israel när Hizbollah ger igen, det är en logisk konsekvens av Israels eget agerande och säkert nyttigt för Israels befolkning att se att deras ledare inte klarade av att bedöma konsekvensen av detta krig med ett grannland. Säkert nyttigt även för omvärlden att se att Israel attackerar FN.

Etiketter: ,

2 Kommentarer:

At 30 juli, 2006 01:10, Anonymous Anonym skrev...

Hrm! Det nyttigaste för Israel. liksom för dess grannar, vore nog att USA och EU slutade stödja staten ifråga och slutade förse den med stridsmateriel, samt blockerade varor från Israel. Då tvingades Israel kanske att bete sig anständigt även mot palestinier

 
At 18 augusti, 2006 21:20, Blogger Mats skrev...

Håller med.

 

<< Hem