Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

24 april 2005

Stödet för regeringen minskar

S neråt i väljarundersökning.

Enligt Marita U, så drabbas alla regeringar av att inte riktigt motsvara väljarnas förväntningar. Det är ju inte så konstigt, när regeringen inte bryr sig om vad väljarna vill.

De var ju helt ute när det gällde Euron, vilket ju syntes tydligt efter valet om EMUs tredje steg (om att ev införa Euron i Sverige). Att Göran P dessutom ville hindra vissa personer från att uttrycka sin åsikt, gjorde ju inte saken bättre, men han föll hårt efter att Svenska folket visat åsikten - "Euro - Nej tack".

När vi ändå är inne på EU; så skulle ju EU innebära fri rörlighet av varor, kapital och tjänster, vilket det ju inte gjort:
  • Varor: Nej, vissa varor ska vi fortfarande inte kunna beställa från andra EU-länder (tex vin).
  • Kapital: Det är fortfarande omständigt och dyrt att föra kapital mellan EUs länder. Dessutom så har man fortfarande inte löst problemet med skatterna för de som bor i ett EU-land och arbetar i ett annat.
  • Tjänster: Tjänster går bra att köpa, så länge de man vill köpa tjänsten av har Svenskt kollektivavtal. Svenska företag behöver däremot inte kollektivavtal med fackföreningar i andra EU-länder när de ska utföra tjänster där.

Så, är det konstigt att väljarna tappat förtroendet för regeringen?


0 Kommentarer:

<< Hem