Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

21 december 2016

Apple Airpods v1.0 - nix vänta på v 2.0!

Efter att ha provat Apples Airpods ett tag så är det främst två stora nackdelar som utkristalliserar sig:

 

* Batteritiden är drygt fyra timmar, vilket är lite lite. Har man lyssnat ett tag och det blir problem

  i trafiken i tunnelbanan, så kan man sitta utan musik etc medan man måste ladda Airpodsen.

 

* Det största felet med Apples tänk kring Airpods är att de saknar knappar för att starta/stoppa musiken,  gå till föregående/nästa låt och höja/sänka volymen. Man blir ju inte direkt förvånad över att folk på tåget ser ut att undra om man är "farlig" när man sitter och pratar med Siri. Det här löser man med tre knappar, på samma sätt sum de nuvarande Earpodsen eller att man ersätter mittknappen på dessa med att ”tappa” på en av Airpodsen.

Det här är förhoppningsvis  löst i nästa version av Airpods

 

* Det näst största felet är musikkvalitén, som är den samma som Earpodsen och den är inte värd 1800 kronor utan c:a 200 kronor. Störande omgivningsljud bidrar också negativt till upplevelsen. Apple skriver: ”när du vill ringa eller prata med Siri filtrerar de båda strålformande mikrofonerna bort bakgrundsljudet” - det vore bättre om de filtrerade bort bakgrundsljudet när man lyssnar på musik eller samtalar med någon. Den tekniken finns och borde vara enkel att få in i version 2.0.

 

Som vanligt när det gäller Apple, så är det oftast bättre att undvika version 1.0 av deras produkter. I v 2.0 så har man säkert höjt kvalitén på ljudet och förhoppningsvis ordnat så att man klarar sig utan Siri.

 

Så jag väntar på nästa version.

 

Etiketter:

0 Kommentarer:

<< Hem