Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

26 september 2006

Folkpartiet vill ha hårdare tag

Folkpartiet vill ha hårdare tag i samhället. Jag sitter och tittar på Uppdrag granskning i SVT, som handlar om ordningsvakternas missbruk av sin ställning.

En tjej grips av en klubbvärd (ej ordningsvakt). Trots att han och en ordningsvakt "pratar ihop sig", så väljer poliserna att tro på dem och vägrar att ta emot en anmälat mot ordningsvakten och värden av tjejen. Skälet visar sig när poliserna använder övervåld när de ska ta tjejen till polisbilen.

Senare påstår den ena polisen att tjejen attackerat honom, när hon i själva verket vill ta tillbaka sin mobiltelefon som han stulit från henne.

Åklagaren tar inte med de bevis som finns, av den misshandel tjejen utsatts för, under rättegången.

Så både värd och ordningsvakt, poliser och åklagare har agerat på ett bedrägligt sätt. Poliserna borde varit opartiska och gripit klubbvärden och ordningsvakten, då de brott de misstänks för är så pass allvarliga att de inte borde få tjänstgöra innan en ilagakraftvunnen dom fallit.

Poliser och åklagare har inte varit opartiska, vilket de ska vara. Rättens ordförande i tingsrätten var partisk och rätten valde att tro på två ordningsvakter istället för tjejen och flera vittnen.

Det är i det här samhället, med partiska (och olämpliga) poliser, åklagare och tingsrättsdomare som Folkpartiet vill ha hårdare tag. Vill vi det? Borde man inte börja med att skapa en rättssäkerhet värd namnet?
Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

1 Kommentarer:

At 10 november, 2006 20:58, Anonymous Anonym skrev...

Du har så rätt Mats...
Kanske vill de med hårdare tag mena emot poliser som agerar fel? Hmmm... Eller vill de att poliserna ska ta hårdare tag i tjejen i exemplet - eller i vakterna??? Om de menar vakterna - så behövs det nog fler poliser på fältet, som att de får avlastning med kontorsgörat.

Jag hörde talas om en omorganisering som gör att poliser måste sköta alla skrivuppgifter/bokföring själva, så kunde kontorister sparkas - men poliserna fick färre timmar på fältet på det sättet. Jag är absolut inte för någon "nattväktarstat" - men att vi snålar på polisens resurser är tragiskt för oss alla. Sen tänker jag att alla poliser ständigt borde gå på en uppdaterande kurs - typ ett möte i veckan, så att de får utbyta erfarenheter och läsa kognitiv psykologi.

 

<< Hem