Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

17 oktober 2005

Att jaga eller jagas

Nu är det älgjakt och därmed tillåtet att döda älg.

Har på kort tid läst om två älgjägare som skjutits (av andra jägare) och man kan ju iofs tycka att det är trevligt att det sker, när inte älgarna själva kan hantera vapen för att freda sig (fast det gör man ju inte). Frågan är om det är av misstag eller inte? Vissa jägare dödar människor med vilje, så säker kan man ju inte vara. Är det här mord eller en olycka?

Fast vissa saker kan man ju glädjas åt, tex att en jägare slogs medvetslös av en kanadagås :-) Samma sak när en skadeskjuten björn dödar jägaren. Det är ju rättvist, jägaren har ju själv gett sig in i leken och får således leken tåla.

Att vissa människor äter trafikdödade djur är ju bra även om den mänskliga gamen föredrar att äta hund ("sätter han helst gaffeln i en läcker labrador"), vilket inte låter speciellt trevligt. Varning: Recept på Labrador finns om man klickar på länken ovan.

Kanske bäst att tillägga att jag inte är vegan, utan äter kött men nöjesjakten tycker jag inte om. Det finns tamboskap att äta varför kan då inte de vilda djuren få vara ifred? Exempelvis de björnhonor som dödats och vars ungar tvingas klara sig själva. En trist start på livet. Det finns även de som plågar varg och andra djur, genom att jaga djuren på snöskoter. Trist. Det finns helt enkelt för många idag som har vapen de inte borde få ha.

0 Kommentarer:

<< Hem