Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

22 oktober 2005

Eurovision Song Contest 50 år

I kväll så firar Eurovision Song Contest 50 år med ett program där man ska rösta fram tidernas låt i ESC. Enligt Ladbrokes så tror c:a 50 procent av de som satsat pengar på att Abbas Waterloo kommer att vinna.

Ska bli intressant. Olika låtar står för olika minnen hos mig och gör att vissa låtar är mer speciella än andra, en del är bara sådana jag minns. Det är därför inte säkert att den "bästa låten" vinner utan snarare den låt som flest personer har speciella minnen till eller minns av andra skäl.

Jag hoppas på att någon av "All kinds of Everything", "Boom Bang-a-Bang", "Tom Pillibi", "Love Shine a Light", "Nocturne", "Ein Bisschen Frieden" eller "A-ba-ni-bi" kommer att vinna, för de gillar jag...

Fast å andra sidan, vad spelar det för roll vilken låt som vinner? Huvudsaken att vi kan lyssna på och njuta av de låtar vi gillar. Konstigt att man ska tävla om allt men det ska i alla fall bli kul att få se låtarna framföras igen!

5 Kommentarer:

At 23 oktober, 2005 12:28, Blogger CV skrev...

Det var underhållande att se programmet och höra många av de gamla sångerna. Det var riktigt kul. Man har ju en del minnen kring en del. Men hade någon annan än Waterloo vunnit hade jag blivit mycket förvånad.

 
At 23 oktober, 2005 13:11, Blogger Mats skrev...

Synd att man inte kunde rösta på alla låtar men det är ju som vanligt. Några, som tror de kan bäst, väljer ut några låtar som vi nollor sedan kan rösta på.

Tyvärr så innebär ju det att vi fortfarande inte vet vilken låt som varit populärast. Waterloo var det ju bara bland de som gick att rösta på.

Om det exempelvis gått att rösta på "All kinds of Everything", så kanske den hade vunnit. Det fanns säkert ett skäl till att man visade ett "smakprov" av den redan i början av tävlingen...

Så det kanske dyker upp en ny tävling där man verkligen vill ta reda på vilken låt som är populärast av alla de som vunnit...

 
At 23 oktober, 2005 13:13, Blogger Mats skrev...

Synd att de sände tävlingen i "bredbild" det försämrade märkbart de flesta gamla filmerna, eftersom de ju spelades in i "normalbild". Man tycker ju att de borde sänt i det lämpligaste formatet, för att ge maximal kvalité på det som var intressantast men så begåvade var de ju inte.

 
At 24 oktober, 2005 11:43, Anonymous Anonym skrev...

Det har varit en omröstning på webben i ett par månader för alla i europa. Där har man kunnat rösta på alla vinnar låtar genom tiderna som jag förstått det. De 14 som fick flest röster fick sedan vara med i programmet. Så man kan nog säga att det är den bästa låten som vunnit, eller den som allra flest röstat på i europa iallafall.

 
At 24 oktober, 2005 21:53, Blogger Mats skrev...

Det har de tydligen varit dåliga på att informera om. Man önskar att SVT gjort lika bra reklam om att man kunde rösta på webben, som de gjorde inför själva programmet (den reklamen gick inte att missa).

Om de andra ländernas TV-kanaler varit lika dåliga på att informera om webbomröstningen, så vet vi fortfarande inte om bästa låten fanns med bland de nominerade...

 

<< Hem