Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

19 oktober 2005

Är Saddam offret?

Då så har ":rättegången" mot Saddam Hussein börjat.

Nu är "man" (USA) rädd för att Saddam ska påvisa USAs skuld i exempelvis kriget mot Iran. Det är troligen därför som det är USA som utsett ledamöterna i den "krigsförbrytartribunal" som ska döma honom, istället för att man låtit FN göra det, vilket ju varit naturligt.

Med en partisk domstol kan man inte förvänta sig någon rättvisa, så jag har faktiskt förståelse för Saddams kritik mot domstolen - den är ju helt korrekt. Synd att inte domstolen är opartisk, nu när man har chansen att göra en seriös rättegång. Fast med tanke på att USA håller folk inspärrade åtskilliga år utan rättegång, så ska man väl inte vara förvånad?

Etiketter:

3 Kommentarer:

At 20 oktober, 2005 11:15, Blogger - skrev...

Det är i vanlig ordning ett spel för gallerierna. Enda anledningen att följa rättegången är för själva underhållningsvärdet i den - att se hur Saddam med en dåres envishet fortfarande hävdar att han är Iraks president. Eller att se hur en gammal diktator blir uppläxad av en domare eller åklagare.

 
At 20 oktober, 2005 17:06, Anonymous Anonym skrev...

Hejsan! Halkade in här när jag upptäckte att det fanns en annan blogg under namnet "Mats tankar". Så liten kan världen vara...

PS. Hur var det med Iraks kurdiske president som sade sig vägra att underteckna en dödsdom för Saddam...?

 
At 21 oktober, 2005 22:08, Blogger Mats skrev...

Jo, det ska helt klart bli intressant att följa rättegången. Den kan bli riktigt "kul"...

Jo, det är ju inte helt ovanligt med namnkrockar i bloggvärlden.

 

<< Hem