Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

05 juni 2005

Blivande pedofiliskandal i Malmö?

Om ett förslag om att införa kameraövervakning av bl.a elevernas omklädningsrum i Malmös skolor blir verklighet, så kan man ju misstänka att det snart blir stora rubriker om en pedofiliskandal i samma kommun.

Kameraövervakningen ska vara aktiv under skoltid, ifall någon trodde något annat.

Eftersom man bland annat vill komma tillrätta med drogproblem bland eleverna, så måste man ju tolka det som att någon kommer att gå igenom filmerna för att se om någon elev tar droger. Om denne någon sedan sprider bilderna, så är ju katastrofen ett faktum.

Övervakningssamhället kryper allt närmare oss. Undrar om den som kommit med det här förslaget sitter och håller tummarna för att han/hon ska få bli den som granskar filmerna... (urk!)

2 Kommentarer:

At 05 juni, 2005 16:07, Anonymous Anonym skrev...

Men det vet du väl att det bara är de som inte har rent mjöl i påsen som kan ha något emot övervakning? (Det svaret brukar jag få när jag är skeptisk till att övervakning löser problem.)

Jag anser inte alls att övervakningskameror är fel överallt. Men jag anser också att de ger en falsk trygghet. Vad ska de skydda mot? Och som du själv är inne på så finns risk att de missbrukas också.

Det ställe vi verkligen behöver övervakning på är i i vår privata sfär, hemmet, bilen osv. Men det är det tydligen ingen som vågar föreslå....

Åsa, zyrenna@zyrena.com, http://zyrenna.webblogg.se/

 
At 07 juni, 2005 20:01, Blogger Mats skrev...

Jo att de ger en falsk trygghet är sant. Polisen har kunnat gripa flera våldsverkare i Stockholms Tunnelbana tack vare övervakningskamerorna, så där skyddade de uppenbarligen inte, även om det ju var bra att förövarna kunde gripas.

 

<< Hem