Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

18 juni 2005

Centerpartiet "moderniserat"

Läser i Aftonbladet att Maud Olofsson lanserar "det nya moderna centerpartiet".

Jaha, vad innebär det? Partiets stämma hölls i Stockholm (centern kom inte in i kommunfullmäktige i bl.a Stockholm och Solna). Man förbjuder de gröna fanorna, färre har folkdräkter och bara ett enda spelmanslag. Dessutom så heter numera Rikstingståget Maktskifteståget. Ok det är verklig {{"förnyelse"}} :-o

Hon nämner att en fördom mot centern är "bönderna i stan" men säger att de "är stolta över våra bonderötter"? Svårt att förstå vad hon egentligen menar.

De applåderade när hon sa att "det finns ... de som tror att socialdemokraterna företräder vanligt folk" men med ett minskat antal bönder, så är det väl svårt att hävda att centern företräder "vanligt folk"? De företräder ju en minoritet i dag, som uppenbarligen inte finns i nämnvärd utsräckning i bl.a Stockholm. Dessutom så nämner hon inte i intervjun något om böndernas bidrag men vill sänka bidragen för "personer som inte har något försörjningsansvar". Låter som om centern fortfarande är ett bondeparti.

Ska centern kunna påvisa att de bytt linje och inte enbart företräder bönder, så måste man ju ge något åt "icke-bönder" också, på böndernas bekostnad. Man kan inte enbart skära ner på icke-bönder och samtidigt påstå sig vara till för vanligt folk.

Etiketter:

0 Kommentarer:

<< Hem