Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

16 juni 2005

Kolloplatser över

Ett nytt avgiftssystem har chockhöjt priserna, enligt City. En tvåveckors kollovistelse kostar nu 4900 kr, jämfört med 2500 kr förra året.

Priset subventioneras i olika grad beroende på respektive familjs sammanlagda inkomst.

Nu finns det många platser över. Man antar att de nya höga priserna slagit extra hårt mot de som befinner sig i spannet mellan låginkomsttagare och höginkomsttagare.

Synd om barnen och slöseri med resurser, för lägren blir ju knappast billigare bara för att antalet barn är färre. Kostnaden för bl.a personal är ju densamma oavsett antalet barn.

Etiketter:

2 Kommentarer:

At 16 juni, 2005 22:52, Blogger Roger skrev...

Hmm. Nåja, än så länge vet man ju inte om det är färre som åker på kollo. Det är en enskild kolloanordnare som har tomma platser. Det kan ju betyda att barnen valt ett annat kollo.

Först i augusti vet vi om det blev färre som kom iväg. Det är ju dock inte orimligt att tro att det skulle kunna bli färre, eftersom en del fick högre avgift. Vissa - framförallt ensamstående låginkomsttagare - fick dock lägre avgift ska tilläggas.

Och vi betalar inte för tomma platser. Det är därför den enskilde kolloanordnaren naturligtvis är oroad.

 
At 17 juni, 2005 06:36, Blogger Mats skrev...

I artikeln står "Liknande ser det ut på andra kolonier som Stockholm Stad anlitar", så det är uppenbarligen flera arrangörer som har platser kvar (se även faktarutan vid artikeln jag länkar till).

Din slutkläm är dock "bra", att det inte är samhället som betalar för de tomma platserna. Risken kan dock vara att det leder till att arrangörerna minskar antalet platser till nästa sommar. Att kollo är viktigt för många barn, för att de ska få semester från vardagslivet, har ju framgått tidigare år (olika undersökningar).

 

<< Hem