Mats tankar

Mina tankar och åsikter om främst Svensk politik men även om annat.

26 oktober 2005

Hastighetskameror - en bluff?

HastighetskameraMånga är de kameraskåp som finns längs våra vägar. Enligt AB så finns det c:a 400 kameraskåp längs vgägarna men i blott nio av dessa finns det verkligen en kamera. Risken att bli fotograferad är således inte speciellt stor. Skåpen tycks dock fungera bra ändå, eftersom de flesta bilister håller rätt hastighet vid kamerorna.

Nu ska man satsa på digitala kameror. som kan fjärrstyras (från Kiruna). De femtio kameror (nio som fungerar enligt AB) ska bli sjuhundra stycken. Genom detta räknar rikspolisstyrelsen med att 320 000 fartsyndare ska kunna bötfällas varje år. Om det stämmer, så är det helt klart fler än jag trodde som kör för fort där kameraskåpen finns.


Nåja, det ska bli intressent att följa om det verkligen blir så.

Etiketter:

3 Kommentarer:

At 27 oktober, 2005 00:16, Anonymous Anonym skrev...

Vad jag hört är att en sådan kamera innehåller 20 bilder och oftast är den endast ett foto som håller sådan kvalite att det kan leda till någon böteslapp.

Hörde det av en polare.

 
At 28 oktober, 2005 19:17, Anonymous Anonym skrev...

Håller med dig, intressant att följa utvecklingen och för att inte tala om hur det blir nu i Stockholmstrakten med tullarna och trafiken...

 
At 29 oktober, 2005 22:26, Blogger Mats skrev...

Intressant att det bara är en bild av tjugo som är av bra kvalité, det och antalet kameror gör att det inte är någon nämndvärd risk att åka fast således.

Undrar om kamerorna i trängselskatteförsöket är lika dåliga men de ska ju å andra sidan bara fotografera registreringsnummret. Fast sedan så ska ju deras datorer lyckas tolka registreringsnummret också.

Om det inte fungerar och de ska sitta manuellt och knappa in tex hälften av nummren, då har vi inte längre någon arbetslöshet i det här landet ;-)

Sedan så strular Essingelden också (sprickor efter att en båt körde på en bro). Allt verkar laddat och klart för ett spännande försök med trängselskatt således.

 

<< Hem